woensdag 23 november 2011

Wat te doen met plastic zakjes?!

We zien door het dorpje heen veel mensen lopen die het plastic tussen het vuil uit halen. Naast te fabriek ligt ook een soort stortplaats waar veel plastic te vinden is. De bruikbare delen zijn er snel door zoekers uitgehaald. Maar de plastic tasjes gebruikt eigenlijk niemand! We hebben twee jongens aangesproken die nog net de laatste harde stukken plastic tussen het vuil uit aan het halen waren. We hebben ze gevraagd of ze ook voor ons een volle zak plastic zwarte plastic tasjes konden verzamelen. Dit hebben ze gedaan, ze waren dolblij met het werk. Dit was stukken makkelijker te vinden en snel verdiend.




We hebben de zakjes gewassen en te drogen gelegd. Uiteindelijk hebben we deze door de extruder gegooid. Het ging er maar langzaam doorheen en het kwam er vebrand uit. Dit komt omdat de tasjes van LDPE zijn gemaakt en een lager smeltpunt hebben. We hopen dat we met de nieuwe machine de temperatuur kunnen regelen en iets met deze tasjes kunnen doen. Dit zal het dorp een stuk schoner maken!


Heeft er iemand tips met betrekking tot het recyclen van plastic tasjes dan horen we het graag. Jullie kunnen ons mailen via RelivePlastic@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten